Suomenlapinkoiranarttu
FI AVA Taivaannastan Diidas'atni "Riddu"

i. Jegolas Aslak Ahne * e. Lumiturpa Taikanuttu
Synt. 26.1.2004

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, määrittelemättömiä ylimääräisiä ripsiä
Lonkat B/A, Kyynärpäät 1/0, Polvet 0/0

Agility Maxi-III, FI AVA, LTEP +240, Näyttelyt SERT, VASERT

Riddu KoiraNetissä

Riddu on kennelimme ensimmäisestä pentueesta ja on äitini agilitykoiran Taian (Lumiturpa Taikanuttu) ja ystävämme monitoimikoiran Pessin (TK3 Jegolas Aslak Ahne) jälkeläinen. Pentua valitessa oli selvää, että harrastaminen jatkuisi ja tavoitteet myös kasvaisivat.

Pennusta lähtien olen vahvistanut Riddun itseluottamusta ja myös irtoamista, sekä lajinomaisia liikkeitä. Tämä oli aika helppoa, koska Riddu leikkii leluilla mielellään ja lähtee hyvin pallon perään, ja on kaiken lisäksi ahne. Estevarmuutta on rakennettu myös alkeista lähtien, ja se on myös yksi vahvuuksistamme. Lisäksi meitä onnisti, sillä Riddu on juuri sopivan kokoinen(42cm) medi-luokkaan, jossa sen vauhti pääsee oikeuksiinsa.

Riddun kanssa aloitimme agilityn vuonna -06 ja alle vuoden sisällä siirryimme kolmos-luokkaan. . Vuonna -07 olimme avointen SM-kisojen 7 Riddun kanssa kuuluimme myös B-maajoukkueeseen vuosimallia -08. Avoimissa SM-kisoissa -12 sijoituimme sekä karsinta- että finaalidalla 4 sijalle. Samana kesänä pääsimme osallistumaan European Open kisoihin Ruotsiin. Molemmilla karsintaradoilla teimme hyvät nolla radat sijoittuen 49/199 ja 43/199, mikä ei ikävä kyllä riittänyt finaalipaikkaan.
 


   

Alaskanmalamuuttinarttu
Neatut Kakrayok "Raid"

i. Nordiclight's Thunder * e. Neatut Walilertok
Synt. 16.3.2007

Agility Maxi-I, REK3

Raid KoiraNetissä

Raid tuli meille hieman odottamattomasti, kun tuttavakasvattajamme ilmoitti alaskanmalamuutin pennusta joka sopisi harrastamiseen paremmin kuin alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Jotenkin Raid sitten päätyi meille minun personaltrainerikseni canicrossiin ja vetohiihtoon, ja kyllä se rekeäkin käy vetämässä isäni malamuuttien kanssa.

Haasteet kuuluvat kuitenkin elämään, joten aloitimme agilityn ja kävi selväksi että malamuutit ovat erittäin huumorintajuisia, ahneita ja kyllä tältä koiralta löytyi halua yrittää. Raidin haasteena on sen koko. Siro malamuutiksi, ei välttämättä vielä tarkoita ”luotu kääntymään tiukasti ympäri”. Suorilla sen pitkät koivet loikkaavat vaivatta esteen kuin esteen yli. Korkeat paikat hieman huimasivat aluksi, mutta kokemuksen myötä ne eivät ole enää hidastaneet. Keinu saattaa vielä silloin tällöin hirvittää, mutta kiltisti Raid sen silti suorittaa.

Raid nousi Agirodussa 2013 kolmosiin ja olemme jo muutaman startin kolmosissa ehtineet kisatakin. Vauhti on riittänyt pääsääntöisesti ihanneaikoihin, vaikkemme kärkipaikoista taistelekaan. Raid juoksee aina niin tosissaan ja yrittää kaikkensa, ja juuri siksi sen kanssa on hienoa kisata.
 


  

Suomenlapinkoiranarttu
Taivaannastan Iseeviot "Sissi"

i. Anana's Elämäntapa * e. Vehkaliinan Suomyrtti
Synt. 6.1.2011

Sissi KoiraNetissä

Sissin hankintaa siivitti tarve jatkaa Riddun ja minun kisauraani. Riddun pentua kun en voinut saada, yritin siis hankkia mahdollisimman läheltä samaa sukua. Riddun siskon Unnan (Taivaannastan Diidalogus) pentu Myrtti (Vehkaliinan Suomyrtti) sai pitkän urosetsinnän jälkeen pentuja, ja miksi sitä hyvää sukulinjaa vaihtamaan. Koko pentue oli tasainen, mutta Sissi pitkine sukkineen päätyi meille.

Syksyllä 2012 aloitimme kisaamisen ja nyt Sissi juoksee jo 3-luokassa. Vuoden aikana olemme ehtineet kehittyä huimasti. Sissin itseluottamus on lisääntynyt radalla ja sen myötä on menestystäkin tullut. Sissillä on jo kaksi SERT-A ja yksi SERT-H. Lisäksi meillä on arvokisoihin kisaoikeus eli pääsemme jo koittamaan taitojamme SM- ja MM-karsinta –kilpailuihin. Harjoituksissa panostamme itsenäisen estesuorittamisen vahvistamiseen ja irtoamiseen.

 


  

Bordercollienarttu
TheLook Revolution Guess "Guess"

i. GK VALLH PR Seemework Key * e. TheLook Successful Svea
Synt. 8.7.201
3

Guess KoiraNetissä

Guess tuli meille pitkän harkinnan ja päähänpiston yhteisvakutuksesta. Oma haluni päästä kansainvälisille kilpakentille edustamaan Suomea siivitti ajatusta rodunvaihdosta. Halusin myös haastaa itseni kehittymään ohjaajana ja kouluttajana. Niimpä elokuussa 2013 teimme matkan Ruotsiin ja haimme Guessin kotiin.

Guess on kokoontaitettava matkamalli, joka mahtuu hyvinkin pieneen tilaan. Reippaan luonteensa vuoksi Guessin kanssa olemme voineet tehdä paljon ja se onkin kulkenut mukanamme kisapaikoilla ja reissuissa. Paimenkoiran vietit ovat olleet huomattavasti vahvemmat kuin lappalaisillani. Tämän takia, harjoituksissa on kiinnitetty huomiota myös eri asioiden vahvistamiseen.

Pääsimme Guessin kanssa NextLevel-valmennukseen, joka oli tarkoitettu pennuille. Sieltä saimme hyvät ohjeet ja pohjan harjoittelulle. Guess on erittäin lupaava ja sen keskittymiskyky yllättää usein treeneissä.


Suomenlapinkoiranarttu
TK1 Mörkömaan Maija "Nette"
i. FI MVA Lecibsin Haitari * e. Lecibsin Sensaatio
23.1.1998
- 31.1.2013

Agility Maxi-III, 2 * Agility SERT, TOKO 3 * ALO1,
LTEP +221, Näyttelyt 1. palkinto

Nette KoiraNetissä

Nette (Mörkömaan Maija) on ensimmäinen koirani ja tuli meille -98 7vk vahana ollessani itse kahdeksan-vuotias. Nette ei ole koskaan ollut harrastuskoirana helppo. Erittäin ahneena koirana se on kuitenkin ollut mahdollista, ja kyllä se kannatti.

Neten ollessa 6kk ikäinen kävimme katsomassa ensimmäisiä agilitykisoja, ja kun naapurissamme asui vielä agia harrastava lapinporokoira Gilla, oli peli selvä. Aloitimme treenaamisen Tsau:ssa ja saimme kannustusta, mutta myös aina välillä ihmetystä. Olimme tuolloin epätavallinen ilmestys: 9v. tyttö punaisella lapinkoiralla. Ansaitsimme kuitenkin paikkamme kisaajien joukossa ja menestyimme erittäin hyvin. Suurimpia saavutuksiamme olivat Nuorten SM-mitalit: hopea vuonna -01, pronssi -02 ja kulta -03. Nette jäi lopulta yhden voiton päähän valion tittelistä.

Alun vaikeuksista huolimatta Nette on opettanut minulle paljon koiranomistamisesta, vastuusta ja elämästä.

Nette siirtyi taivaallisille agilitykentille 15-vuotiaana 31.01.2013.


Veera
oli toinen agilitykoirani, joskaan ei omistuksessani. Veera tuli luokkatoveriltani isovanhemmilleni seuranpitäjäksi, mutta luonteensa ja toiminnan takia aloitimme yhdessä agin. Veera on isovillakoiran ja cockerspanielin rakkaudenlapsi. Molemmilta roduilta se on kyllä saanut parhaat ominaisuudet. Innokas, vauhdikas ja ketterä ovat oikeita sanoja kuvaamaan Veeraa.

Veera oli haastava, koska vauhtia olisi ollut vaikka muille jakaa ja on täysin erilainen kuin Nette. Jouduin siis soveltamaan oppejani ja kokeilemaan uusia tekniikoita. Veeran kanssa treenaminen oli hyvin antoisaa ja kisamenestystäkin tuli kiitettävästi.

Nyt Veera on alkuperäisessä hankinta roolissaan eläkepäiviä viettämässä.